lördag, oktober 28, 2006

Centern besvärlig som vanligt

Ränderna går tydligen aldrig ur centern. De dåraktiga planerna att flytta riksantikvarieämbetet från Stockholm till småstaden Visby tilltalar centern, som motsätter sig att flytten stoppas. Dogmatisk "hela landet skall leva"-politik är inte förenlig med sunt förnuft, men sådant verkar inte bekymra centern:
Utflyttningen av Riksantikvarieämbetet till Visby ser ut att bli en av den nya regeringens första knäckfrågor.

Centern vill fortfarande ha en flytt medan den nya kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, m, vill stoppa flyttlasset.
Som jag ser det så skall myndighetens funktion optimeras. Inget annat! En flytt kan ju enbart ha som syfte att vara bra för Visbybor -varav de flesta som gynnas antagligen idag inte ens bor i Visby! Några synergieffekter kan vi nog dessutom glömma. Det är ju inte en tillverkningsindustri precis...
P.S: RAÄs urval av 14 sevärdheter innehåller inget på Gotland. En tillfällighet?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inga kommentarer till den eventuella flyttningen till Visby, då jag vet för lite.

Angående sevärdheterna, så är det märkligt att inte Gotland nämns. Visby har möjligtvis Sveriges största fornlämningar med början i en ringmur byggd ca. 1000 år sedan som omsluter hela innerstaden. Ales stenar nämns men inte de dussintal skeppssättningar som finns på Gotland. Jens Holgersen Ulfstand borg finns med, men inte de medeltida borgar och liknande byggnader som finns i Visby.

Baserat på kunskapen om sevärdheter runt Sverige hos Riksakvarietämbetet så kanske de borde flytta till Visby? Eller så är det en medveten handling att inte nämna sevärdheterna som finns på Gotland för de vill inte flytta...

London Calling sa...

RAÄ är främst en resurs för forskare etc. Vad är vitsen att lägga det jättelångt från alla förbindelser? Och hur rekryterar man kunnigt folk om det ligger så avsides?

Anonym sa...

det finns redan kunnigt folk på Gotland (Fornsalen och lokala riksantikvariatet) med Sveriges främsta fornlämningar...

Flygtid 30 minuter...Med detta säger jag inte att de borde flytta till Visby, där har jag ingen bestämd åsikt förutan om det kostar för mycket pengar - glöm det...Vad var tanken i första hand att flytta det till Visby, pga att experterna finns lokalt där, eller en politisk grej för sossarna att få några flera röster?

Anonym sa...

Ännu en förgrämd utlandssvensk med blog!
Varför skaffar ni er inte ett liv?

(Har du inte märkt att ingen är intresserad av din rappakalja?)

Anonym sa...

Det där tycker jag var ett slag under bältet! Att gå in på personligheter istället för att bemöta i sak.

Lägre än glocalnet!

London Calling sa...

Tja, är man hemmablind så är man.
Skönt i alla fall med ny regering och lite ändring i det unkna "folkhemmet". Trygghetsknarkandet och den sjukliga rädslan för förändring har gått för långt.

Anonym sa...

Ja Bulten, du är lägre än glocalnet, inte minst efter den omgång du fick hos ingerö. För-ankrad i bottenski(k)ten.

Du ska veta att jag tyckte han var rysligt stygg mot dig. Mossad, judar som äter wallenbergare och nyliberaler som äter foster, alla är de ute efterr dig. Snyft...

Anonym sa...

Vicken bult? Kan man inte kommentera utan bli påhoppad av invandrare och annat löskefolk?