söndag, oktober 22, 2006

Den svenska skolan och hjärntvätt

Hur mycket hjärntvätt skall den svenska skolan syssla med, och vem skall stå för hjärntvättandet?

Det är ingen tvekan om att skolan har en roll att spela vad gäller fostrandet av våra barn. Den bör t.ex lära ut grundläggande umgängesregler, som att mobbning är fel och att man inte tränger sig i köer. Basala saker som av någon anledning den svenska skolan är dålig på att lära ut.

Vad den däremot inte bör syssla med är ideologibaserad propaganda. Här är ett skräckexempel:

Skattemyndigheten är stolt över sin indoktrinering

Jag citerar (min kursivering):
"Skattefusket kostar samhället cirka 100 miljarder kronor varje år i uteblivna skatter och avgifter. Hälften står svartjobbet för. För att ändra ungdomars alltför positiva attityd till svartjobb startade Skatteverket för tre år sedan en kampanj och reklambyrån TBWA anlitades för uppdraget.

Kampanjen har under åren bestått av reklamfilmer som gått på bio och tv, direktutskick till ungdomar och gymnasieskolor och mycket annat. I höstas fick skolorna en svart låda. I den finns en 30-minuter lång spelfilm, rekvisita för ett rollspel, lärarhandledning och fakta om skatter och svartjobb."

Jag vill i alla fall inte någonsin sätta mina barn i en skola som tillåter externa aktörer att ta in sitt material rakt in i skolan och där politiskt indoktrinera dem!

Inga kommentarer: