söndag, oktober 22, 2006

Som ett brev på posten

Det var väl inte helt oväntat att journalisternas pirayastimsliknande angrepp på några av de nyutnämnda ministrarna skulle sluta med lite skuldkänslor och introspektion. Martin Jönsson på SvD Näringsliv sammanfattar läget bra:

När läsarna säger ifrån

"Att avslöja övertramp och allvarliga lagbrott och kräva rimliga förklaringar är en självklar uppgift. Men när rapporteringen övergår i ett oregerligt drev, som inte längre förmår skilja på det nyhetsmässigt relevanta och det som är rykten, übermoralisk indignation, vanligt hederligt skitsnack och ideologiskt styrda kampanjer, då säger allmänheten ifrån."

"Och det är naturligtvis pinsamt för journalistkåren att medan flera av de största saknyheterna – relevanta sådana – tagits fram av bloggare, som s-debattören Magnus Ljungkvist, så är det de etablerade medierna som stått för de mest tveksamma incidenterna, från att betala barnflickor tiotusentals kronor för att ställa upp på intervjuer (mot arbetsavgift och kontrolluppgift?) till att referera uppgifter som kanske sagts i något privat sammanhang, men utan att ifrågasätta uppgiftslämnarens syften med att återberätta incidenten."
Tilläggas kan att inte bara enskillda journalister totalt tappade omdömet i sin frenesi att angripa regeringen, utan även hela redaktioner inklusive chefer verkade helt tappa förmågan att prioritera vilka nyheter som förtjänade att lyftas fram.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg blogg LC - grattis!
Det riktigt trista aer att drevet under flera dagar inte hade naagra nyheter, utan samma dravel repeterades dag efter dag.
Vad haende med "nyhetsredaktionerna" paa tidningarna?
Sedan saa tror jag att gemene Svensk (alla har vi betalat barnvakten svart) omedelbart taenker paa sossarnas stora skandaler varje gaang som sossarna gnaellde oever "svarta barnvakter".

London Calling sa...

Tack, u!
Det är ju bara en standardmall i Blogger, som jag tänkte mickla lite med sedan.

Ja, drevet var nåt fantastiskt! Det var ju uppenbart att det handlade om att slags undermedvetet försök att vrida tillbaka klockan till före valet. D.v.s en oförmåga att acceptera förlusten hos alla vänsterorienterade journalister. Sedan var ju sossarnas politiker ute "en masse" också och skrev insändare för att ge intrycket att vanligt folk verkligen brydde sig..

Och efter allt detta såg jag i en webenkät att Reinfeldt hade 75% av enkätsvararna med sig! ;-p

Anonym sa...

Jo, sossarna har hela tiden underskatta internets genomslagskraft. "Nyhrterna" i tidningarna har inte laengre samma betydelse foer laesarna, och foer varje slaskartikel fraan drevet saa undermineras tidningarnas betydelse ytterligare. Joesses, ALLA svenskar betalar svart till barnvakten, ALLA! Efter SSU's bedraegerier med bidrag, Mona Toblerone, TCO's kursgaard, utnaemningarna av trogna elitsossar till statliga verk, Marjasins "rita, klippa, spring", etc. saa har sossarna mage att klaga paa "svarta barnvakter". Varje dag som sossarna skrev om barnvakterna saa gick ju tankarna omedelbart till sossarnas laangt fulare fuskande.
Noterade aeven att drevet foersoekta att goera naagot av aktieinnehaven - men hur kan vaenstern goera naagot av detta daa drygefar byggt ett herresaete och var det inte Rosengren som koepte sig ett slott eller tvaa?

London Calling sa...

Ja, gudskelov för Internet! Det kanske blir Sveriges räddning (åtminstone besparar Sverige en totalkrash först).