söndag, oktober 22, 2006

Lättare att andas nu i Sverige?

Många verkar tycka att det är lättare att andas nu efter att den gamla socialdemokratiska regeringen har vädrats ut. Lustigt nog verkar webenkäter i dagstidningarna tyda på att långt fler än de som faktiskt röstade på aliansen har förtroende för Reinfeldts regering. Om det beror på att de som röstar i webenkäter verkligen också i större utsträckning röstade på aliansen, eller om det beror på att många som inte vågade rösta på aliansen ändå tycker att det är skönt med förändring skall jag låta vara osagt. Ibland är det dock så att man är rädd för förändring, men känner sig befriad när förändringen väl är ett faktum!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kul LC!

Med anledning av föreliggande tema hölla jag ett par gästföreläsningar i det mörkaste småland:

http://bultenibo.blogspot.com/2006/10/otursfrfljda-bloggare.html#comments

mvh

OP

London Calling sa...

Bra inlägg, som vanligt! Men jag hade ju lyckats förtränga Bulten..
Hoppas du förgyller även denna blogg med dina giftiga kommentarer!

Anonym sa...

Hmm.. Undrar om det är någon bugg i Blogger. Din länk (om man klickar på namnet) blev konstig.
Jag testar här som "Other" så får vi se..
/LC

London Calling sa...

He, he. Hade ingen aning om att "Egendom är stöld" är kulturarbetare. Man får väl anta att han jobbar enbart med kultur som inte kräver några verktyg eller material. Mimning, kanske?

P.S: Jo, det verkar vara en bugg nånstans som sabbar länkarna i namnen. Jag kör en ny Blogger i betaversion, så det kanske beror på det.

Anonym sa...

Bäst var onekligen Egendummens uppfattning att konkurrens inte skapar strukturell rasism inom kultrusfären (men överallt annars!) och att bra kultur växer fram underifrån. Sällan sett ett snyggare självmål. :-)

Bulten i Bo sa...

Vill bara föra till protokollet att jag varken upplever detta, din och OP:s "debattinlägg" borta hos mig eller snacket här som så där vidare värst "konstruktiva" bidrag till debatten, eller vad det nu hette!

Att jag inte debatterar med er betyder alltså inte att jag skulle vara imponerad av era argument. Snarare tvärtom, om man säger så!

Anonym sa...

Aj då, jag som trodde att du satt och nickade instämmande över mina socialistiska maktanalyser rörande mekanismerna bakom den påtagliga strukturella rasismen i kultursverige.
:-)

London Calling sa...

OP,

Det jag har noterat som helt utmärkande för vänsterfolk är deras förmåga att tro på två diametralt motsatta saker beroende på vad som passar för tillfället. Logisk konsekvens är inget som bekymrar vänsterfolket.