torsdag, november 23, 2006

Det är någon annans fel!

Inte helt oväntat medger Göran Persson i en artikel i Norskensflamman att det var elaka "borgerliga" ekonomer som förde dem bakom ljuset och som orsakade stor ungdomsarbetslöshet, och därmed gjorde så att de stackars sossarna förlorade valet. ”Vi skulle ha varit mer offensiva”:
– Vi skulle ha satsat hårdare 2003–2004 på att hålla tillbaka framför allt ungdomsarbetslösheten. Det hade gått. Men när vi väl gjorde det 2004, Bosse Ringholms sista budget, blev vi beskyllda för att föra en ekonomisk politik som ledde till överhettning /.../ där tycker jag också, med facit i handen, att vi skulle ha trott på vår egen bedömning, och inte ha lyssnat till så kallade experter.
Socialdemokraterna fick i slutändan stryk för att de lyssnade för mycket på borgerliga ekonomer, som hotade med inflation och överhettning.
Tänk att detta stora parti med alla sina resurser och alla sina år vid regeringsmakten har så dålig koll att man måste lyssna på elaka "borgerliga" ekonomer, och låter sig luras av dem! Kanske var det dags för regeringsbyte trots allt då?

Inga kommentarer: