tisdag, november 28, 2006

När verkligheten tränger sig på

Nu har SAP problem med LAS. Denna annars så ypperliga lag som elaka företagare ogillar bara för att jävlas med de goda och fina sossarna har plötsligt visat sig innebära konkreta problem även för de goda: S-riksdagsgruppen vill komma runt las

Cirka 130 personer är i dag anställda på socialdemokraternas riksdagskansli. Valförlusten innebar påtagligt minskade anslag, och enligt den nya organisationsplanen måste antalet anställda minskas med cirka 40 personer.

Samtidigt förlorade ett 180-tal politiskt anställda personer sina jobb på departementen vid regeringsskiftet. Många av dessa har en kompetens som saknas bland partitjänstemännen i riksdagen. En handfull utvalda har därför plockats över till riksdagskansliet.

Men enligt lagen om anställningsskydd (las) så är det regeln sist in — först ut som gäller. Sist in var onekligen tjänstemännen från departementen.

Så antingen är LAS korkat, eller så är sossarna elakingar som gillar att jävlas med folk utan några vettiga skäl -precis som de elaka företagarna...

Att maktskifte har ett egenvärde bli allt tydligare.

5 kommentarer:

Mr.Ink sa...

Man undrar om inte sådana som du, alltså sånna som väljer att smutsa ner andra bloggar såsom alis med idiotinlägg, bara gör det för att locka folk till sin egen ?

Social reform = Bra
Kommunistdiktatur = Dåligt
Exempel på hur fel det kan bli: Kuba, Nordkorea, Sovjet.

Eller :
Social reform = bra
Fri företagsamhet = dåligt.
Exempel på hur fel det kan bli:
Nazi-tyskland, Syd-Afrika före 1990, Chile mellan åren 1975-2000,
USA (bombningarna av Dresden, Hiroshima& Nagasaki, Vietnam-kriget, mordet på che-guevara, stödet till Unita i Angola, stödet till Apartheid, militärbiståndet till Israel, militariseringen av Mellan-östern, träningen av Saddam Hussein, kuppen mot Allende,stödet till Contras, första Irak-kriget, andra irak-kriget osv osv osv osv.)

Hoppas det var klart nog?

London Calling sa...

Jo, Ingimar,
jag skitar ner Alis blogg med lite sunt förnuft ibland. Något som det ofta verkar vara bristvara på där.

Hur får du fri företagsamhet att bli till orsaken för Nazismen, Apartheid, o.s.v?

Är du alltså emot "fri företagsamhet"? Du gillar alltså inte att folk har friheten att fatta egna beslut om saker som angår dem själva?

Jag begriper mig inte på er. (D.v.s varken dig eller någon annan kommunist.)

Anonym sa...

förnuftet har jag inte sett.
Att kalla mig kommunist gör varken dig förnuftig eller mer begriplig.

tjoo, i

London Calling sa...

ok, du är inte kommunist.
Du är bara emot fri företagsamhet..

Anonym sa...

Din blogg ligger nu i mina politiska favoriter.

Hälsningar Lubbe Ferrysson