lördag, november 25, 2006

Är du en "arbetare" lille vän?

Jag har svårt att tänka mig något töntigare och mer förlegat inom svensk politik än det eviga sossetjatet om "arbetare". På vilket sätt är en "arbetare" mer en arbetare än vem annan somhelst som jobbar heltid? Vad är en "arbetare"? Någon som får skitiga händer?

T.o.m när man skall flirta med förut elaka egenföretagare så definieras egenföretagarnas snällhet i termer av hur dom ser på arbetare! Så blev det i alla fall i den relativt högerorienterade (för en sossepolitiker) sossen Laaksos blogginlägg:
Småföretagarna som grupp, om jag tillåts gruppera dem något för enkelhets skull, är inte speciellt kapitalstarka, speciellt utsugande och inte speciellt arbetarfientliga.
Vaddå "arbetarfientliga"? Vem är eller har varit "arbetarfientlig" i Sverige? Vad gör man som "arbetarfientlig"? Den inövade retoriken skickar sina små undermedvetna PK-signaler och plötsligt blir man godare av att inte vara "arbetarfientlig" och kan släppas in i sossarnas finrum igen! Egenföretagaren är nu inte längre ett högerpöke, utan en snäll sak som skall bli sosseröstare.

Inga kommentarer: