söndag, december 17, 2006

Svensken är omyndig

I debatten om proffsboxningen så framför en professor i neurofysiologi, Martin Ingvar, argument för att så kallat "myndiga" svenskar inte alls är myndiga eftersom de ju kan påverkas att ha fel åsikter:
"Kombattanterna går in i matchen frivilligt".

Detta är ett argument som i och för sig är ytligt sant. Man kan dock inte bortse från den massiva propaganda som de kommersiellt drivna organisationerna i förbund med sportjournalistiken inklusive olika krönikörer påverkar debatten och informationsläget. Ungdomar som fostras i en sådan machomiljö kommer inte att kunna rätt bedöma sina individuella risker och därmed faller frivillighetsargumentet.
Så boxningsförbunden bedriver "massiv propaganda"? Med samma argument borde vi inte få rösta på sossarna eftersom de har bedrivit "massiv propaganda" i mer än ett halvt århundrade. Inte heller kan man tillåta dumheter som försvarsmakten eftersom man ju uppenbarligen har indoktrinerats att tro att det vore bra att riskera livet.

3 kommentarer:

Puman sa...

Jag gillar inte proffsboxning, men det skulle vara kul att se Mona Sahlin och Anna sjödin i en ring.

London Calling sa...

Jo, och det kan ju knappast råda någon tvivel om vem som skulle vinna den fajten på knock out..

Såg att Sjödin var helt och hållet oskyldig, enligt henne själv. Ett offer, helt enkelt.

Anonym sa...

"ytligt sant"

"kommer inte att kunna rätt bedöma sina individuella risker"

Precis LC, experter och bättre vetande, "enlightened people" - hehe i Sverige konstant bedömmer Svensken som omyndig, Svensken som inte vet sitt eget bästa och faller för intensiv propaganda utan att självständigt kunna tänka och bedömma risker...

Fy fan för dessa "enlightened people" vare sig de är kommunister, socialister eller rent av översittare som smugly think of themselves as noble, as enlightened, och vet bäst. Det finns anledningar jag inte vill bo i Sverige, och dessa är en viktig anledning.